PARIS: Pompierii francezi se confruntă cu poliția/ Pompierii au dat foc uniformelor pe care le purtau și cer condiții mai bune la manifestația de la Paris

Publicat: 29 01. 2020, 16:12

Unii pompieri au dat foc uniformelor pe care le purtau pentru a atrage atenția asupra situației lor permanente.

 

 

Potrivit departamentului de poliție din Paris, ofițerii au intervenit după ce câteva sute de protestatari au încercat să distrugă barierele de siguranță.

Președintele Emmanuel Macron  a avertizat săptămâna trecută că „comportamentul inacceptabil” al unor ofițeri riscă să submineze „credibilitatea și demnitatea” forței. Dar el a denunțat, de asemenea, violența unor protestatari extremisti.

O serie de videoclipuri recente  au stârnit indignare pe social media. După zeci de răni grave cauzate de armele poliției în timpul protestelor mișcării „Vestelor Galbene „, diferite ONG-uri au început să-l acuze pe președintele francez, Emmanuel Macron, că a prezidat cea mai grea abordare a demonstrații stradale în Franța de la protestele din mai 1968, potrivit TheGuardian.

 

Pompierii organizează proteste de mai bine de șase luni în ceea ce privește plata și condițiile de muncă.

De asemenea, pompierii francezi s-au alăturat protestelor  încă de la începutul lunii decembrie față de controversatele planuri de reformă a pensiilor ale președintelui Emmanuel Macron.

 

SURSA foto: Captura Youtube/ RT