• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Parlamentari PNL și PSD, nemulțumiți că în USL deciziile se iau fără consultarea partidelor

Parlamentari PNL și PSD, nemulțumiți că în USL deciziile se iau fără consultarea partidelor
Mai mulți parlamentari PSD și PNL și-au exprimat nemulțumirea față de decizia luată luni de conducerea USL de a nu participa la angajarea răspunderii Executivului pe Legea de plafonare a salariilor profesorilor, ei apreciind că ar fi fost normală consultarea prealabilă a conducerilor de partid.

Mai mulți parlamentari PSD și PNL și-au exprimat nemulțumireafață de decizia luată luni de conducerea USL de a nu participa laangajarea răspunderii Executivului pe Legea de plafonare asalariilor profesorilor, ei apreciind că ar fi fost normalăconsultarea prealabilă a conducerilor de partid.

Astfel, deputatul PNL Dan Moreanu a declarat, marți, pentruMEDIAFAX, că ar fi normal ca hotărârile USL să fie luate în primulrând la nivelul conducerilor PNL sau PSD, cu consultarea grupurilorparlamentare, iar apoi aceste decizii să fie armonizate la nivelulUSL.

Motreanu a precizat că în ședința grupului parlamentar al PNL deluni au existat câțiva deputați care au exprimat un punct de vedereîn acest sens.

„Firesc ar fi ca, atunci când se iau hotărâri în cadrul USL, înprimul rând să se consulte conducerile PNL și PSD, apoi îngrupurile parlamentare și ulterior să se armonizeze”, a subliniatMotreanu.

Pe de altă parte, un deputat PSD, membru al BPN, a precizat cădecizia USL privind neparticiparea la nicio procedură parlamentarăprivind angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de legereferitor la plafonarea salariilor profesorilor nu a fost discutatăîn BPN al PSD de luni seară.

„Participarea sau neparticiparea noastră – asta rămâne de văzut. Nuam discutat care vor fi formele noastre de acțiune”, a precizat,pentru MEDIAFAX, deputatul respectiv.

El a arătat că reprezintă o problemă faptul că astfel de decizii seiau la nivelul conducerii USL fără a se consulta inițialconducerile celor două partide, respectiv BPN al PSD și BPC al PNL,sau parlamentarii celor două formațiuni.

„Asta e problema: că se iau decizii înainte”, a spus deputatulPSD.

Conducerea USL a decis, luni dimineață, să nu participe sub nicioformă la nicio procedură parlamentară privind angajarea răspunderiiGuvernului pe proiectul de lege referitor la plafonarea salariilorprofesorilor, în condițiile în care ședințele de grup au avut locluni după-amiază, iar BPN al PSD a fost convocat luni seară și BPCal PNL abia marți după-amiază.

Liviu Dădăcuș, [email protected]

Inchide