Parlamentul votează numirile pentru Avocatul Poporului și vicepreședinte ANRE

Publicat: 26 06. 2019, 08:23

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va supune votului, miercuri, de la ora 14:00, numirea unui nou Avocat al Poporului, după ce mandatul lui Victor Ciorbea a încetat.

Grupurile parlamentare reunite ale ALDE au decis, luni, ca Renate Weber să fie propunerea pentru funcția de Avocat al Poporului.

Premierul și liderul interimar al PSD, Viorica Dăncilă, anunțase anterior că propunerea pentru acest post aparține celor de la ALDE.

Victor Ciorbea a trimis, luni, o adresă către președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu, în care îi anunță că mandatul său în funcția de Avocat al Poporului a încetat, potivit unui comunicat de presă al instituției.

Tot în ședința reunită a celor două camere legislative se va supune votului și numirea unui nou vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Fostul secretar general al PSD, Marian Neacșu, în prezent membru al PRO România, va fi susținut de PSD pentru această funcție, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.