Patru deputați fost declarați în conflict de interese. Cum au fost sancționați

Publicat: 19 11. 2014, 16:12
Actualizat: 26 11. 2014, 10:21

„Comisia juridică ne-a făcut o propunere, conform Legii 96, care prevede o sancțiune de 10% din indemnizație pe o perioadă de maxim 3 luni. Am propus Biroului Permanent – domnul Marian Neacșu, care era vizat, s-a abținut, nu a participat la vot – și cu 9 voturi «pentru» și două abțineri, propunerea a fost acceptată: 10% pe trei luni începând cu noiembrie, decembrie, ianuarie 2015 pentru toți”, a precizat, miercuri, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Cei patru deputați vizați de această sancțiune sunt Kerekes Karoly, Longher Ghervazen, Marian Neacșu, Mate Andras-Levente.

ANI a transmis Camerei Deputaților o scrisoare prin care a solicitat să i se comunice măsurile dispuse în cazul celor patru deputați cu privire la care au fost identificate elemente de încălcare a legislației privind regimul juridic al conflictului de interese.

Scrisoarea a fost transmisă Comisiei juridice, care a făcut, marți, un raport pe care l-a trimis, la rândul său, Biroului Permanent, în baza căruia forul de conducere a Camerei a luat decizia de sancționare.