PDL a atacat la CCR modificările la Codul penal

Publicat: 12 12. 2013, 17:15
Actualizat: 31 07. 2014, 14:03

Deputații PDL, alături de alți patru neafiliați, au făcut două sesizări la Curtea Constituțională referitoare la modificările aduse la Codul penal. Potrivit președintelui Vasile Blaga, cele două sesizări se referă la articolul referitor la conflictul de interese și la articolul prin care parlamentarii s-au scos din definiția funcționarului public.

„Puterea se gândește la superimunitate. În miez de noapte, prin modificări aduse Codului penal, parlamentarii USL și-au făcut un proiect de lege care are aceleași obiective ca statutul deputatului și senatorului. PDL a depus două contestații la CCR, prin semnăturile a 50 de deputați. Prima sesizare se referă la perfidul articol din Codul penal prin care parkamentarii PNL și PSD s-au sustras conflictuluzi de interese, iar a doua sesizare e la articolul 147 prin care parlamentarii USL s-au scos din sfera funcționarului public”, a declarat Vasile Blaga, de la sediul PDL.

Alături de deputații PDL, contestația la CCR a mai fost semnată de Remus Cernea, Diana Tușa, Eugen Tomac și Mihaela Stoica.

Tot în cursul zilei de joi, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la modificările aduse Codului penal care au fost aprobate marți de Camera Deputaților.

Decizia a fost luată de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, convocate joi de președintele ICCJ.

„Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, legal constituite, au hotărât sesizarea Curții Constituționale pentru a se pronunța asupra aspectelor de neconstituționalitate cuprinse în Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative și la Legea pentru modificarea art. 253/1 din Codul penal”, se arată într-un comunicat de presă al ICCJ.