PDL Vaslui va face alianță postelectorală cu PP-DD

Publicat: 07 05. 2012, 18:35
Actualizat: 07 01. 2013, 16:46

Organizația județeană Vaslui a PDL a anunțat, luni, că va semna un protocol de colaborare cu partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD, pentru constituirea unor alianțe la nivel de consilii locale și la Consiliul Județean, după scrutinul din 10 iunie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce au hotărât să meargă singuri la alegerile locale din 10 iunie, democrat-liberalii vasluieni au decis, în urma unor discuții cu reprezentanții organizației județene Vaslui a PP-DD, să formeze o alianță postelectorală cu această formațiune, pentru a forma majorități în consilii locale și chiar în Consiliul Județean.

Ideea acestui protocol vine, potrivit reprezentanților PDL Vaslui, ca o contrabalanță la actuala Uniune Social-Liberală.

„În perioada imediat următoare, conducerile celor două formațiuni se vor întâlni pentru a oficializa această alianță postelectorală PDL – PP-DD. Din evaluările și sondajele făcute până acum, PDL are minimum 25 la sută, iar PP-DD 20 la sută, ceea ce înseamnă că împreună și cu alte formațiuni am putea crea o majoritate la Consiliul Județean. De aceea, în aceste condiții este normal să te aliezi și să vii ca o contrabalanță la USL”, a declarat, luni, președintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian.

După alegerile din 10 iunie, în funcție de rezultate, PDL Vaslui ia în calcul alierea și cu alte partide, cum ar fi UNPR sau PRM, cu care, la fel ca și în cazul PP-DD, să formeze majorități la nivel de consilii locale sau Consiliul Județean.