Pensiile pe care Băsescu le vrea DESFIINȚATE. Planul fostului președinte pentru a fi evitată „situația dificilă” către care PSD îndreaptă România

Publicat: 23 11. 2017, 14:12
Actualizat: 23 11. 2017, 15:05

„Anul acesta s-au produs câteva evenimente, a crescut salariul cu 21,2%, au crescut pensiile cu 12%, a crescut salariul mediu la 1.450 lei. Rezultatele: a crescut prețul la combustibil, la energie și gaze, la alimente, s-a produs o diminuare masivă a investițiilor din bugetul de stat, deficit bugetar în creștere, deficit de cont curent în creștere explozivă, companiile activând într-un mediu fiscal incert. In actualul mediu se înregistrează creștere economică reală, masivă, avem și o crestere industrială de 7,7%, dar în aceste condiții mă întreb de ce modificăm Codul Fiscal, dacă el stimulează creșterea economică”, a declarat senatorul Traian Băsescu.

Acesta a declarat, în plenul reunit unde se votează moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Tudose, că este nevoie de măsuri urgente pentru că „programul Dragnea- Vâlcov va duce țara într-o situație dificilă”.

„Primul- înghețarea oricărei creșteri de cheltuieli și reducerea cheltuielilor bugetare. Ar trebui suspendată aplicarea noii Legi a Salarizării, desființarea pensiilor speciale, trebuie suspendată orice achiziție de mașini și mobilier în minister și autorități locale, suspendarea tichetelor de vacanță, suspendarea creșterii salariului minim de la 1 ianuarie, suspendarea aplicării split TVA. Ar trebui suspendată reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%, ar trebui interzisă angajarea pensionarilor în aceleași instituții din care s-au pensionat. Doar aceste câteva măsuri ar genera 10 miliarde de lei la bugetul de stat „, a mai spus Băsescu.

La capitolul măsuri de luat, fostul șef de stat a nominalizat atribuirea contractelor de achiziții pentru 250 de km de autostradă și tot atâția de cale ferată.