Pesediștii, surprinși de mutarea Congresului PES de la București: „Am rezervat Palatul Parlamentului…” Ce spune Ion Iliescu

Publicat: 30 08. 2012, 15:30
Actualizat: 29 07. 2014, 18:25

Mutarea Congresului socialiștilor europeni i-a luat prin surprindere pe cei din PSD care rezervaseră pentru eveniment mai multe săli din Palatul Parlamentului. Chiar dacă Hannes Swoboda, liderul S&D din PE, a explicat că decizia a venit ca urmare aunei solicitări a PSD, care n-ar fi vrut ca evenimentul să fie „umbrit” de tensiunile politice interne, liderii social-democrați din România au fost bulversați de această decizie.

Congresul socialiștilor europeni urma să aibă loc la București în perioada 28 – 29 septembrie, președintele PSD, Victor Ponta, făcând deja anunțul despre acest eveniment. Mai mult, socialiștii români au rezervat deja mai multe săli din Palatul Parlamentului pentru a găzdui reuniunea socialiștilor europeni.

„Noi am rezervat mai multe săli din Palatul Parlamentului, dar toate lucrurile legate de organizare se fac la Bruxelles. Ei trimit invitațiile, stabilesc programul, noi suntem doar gazde. Nu ne-au anunțat până acum că intenționează să mute Congresul de la București la Bruxelles. Decizia le aparține”, a declarat pentru gândul un lider social-democrat.

„Este o chestiune de opțiune și discuții, România își oferea serviciile, sugera,… dar poate este mai comod pentru ei la Bruxelles. Ar fi fost o chestiune de prestigiu să fie la București, dar nu am fost de față la discuții. Ei vor decide cum este mai comod pentru ei”, a declarat pentru gândul Ion Iliescu.

Întrebat dacă va putea lipsit de la un asemenea congres Ion Iliescu a răspuns: „De ce să nu lipsesc, nu am nicio obligație. Nu am funcții executive, nu mă interesează. Poate dacă era la București aș fi participat. Nu voi merge la Congres la Bruxelles, nu cred că este cazul.”