Petru Movilă, vicepreședinte PMP, nemulțumit de fondurile alocate pentru infrastructura din Moldova: „Nu prea îi găsesc pe parlamentarii PSD, acum, de când sunt la guvernare”

Publicat: 29 12. 2021, 12:51
Sursa: MEDIAFAX FOTO

Petru Movilă, vicepreședinte PMP, critică, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook a formațiunii, sumele alocate pentru infrastructura de transport din județele Moldovei.

Acesta critică și faptul că parlamentarii social-democrați nu se implică suficient în ceea ce privește dezvoltarea și modernizarea infrastructurii din Moldova.

„Nu prea îi găsesc pe parlamentarii PSD, acum, de când sunt la guvernare. Nu spune niciunul nimic despre alocările de bani pentru drumuri județene și aeroporturi. Prin HG-uri, în luna decembrie s-au alocat bani pentru cele 2 domenii, cu judetul Iași si Aeroportul fix în coada listei.

La drumuri județene, pentru județele din Moldova, s-au alocat în milioane lei, după cum urmează:

– Vaslui 8.53
– Botoșani 8.28
– Suceava 8.19
– Neamț 7.94
– Bacău 7.91
– Iași 7.69”, scrie Petru Movilă.

Petru Movilă: Sume mari au primit orașele unde există miniștri sau lideri puternci PNL, PSD sau UDMR

Vicepreședintele PMP mai spune că, deși Aeroportul Iași este al treilea cel mai mare aeroport din țară în ceea ce privește numărul de pasageri, acesta a primit foarte puțini bani.

„În cazul aeroporturilor, în condițiile în care Aeroportul Iași are cel mai mare număr de pasageri, după Otopeni și Cluj, suntem ultimii pe listă, la repartiții, sumele fiind următoarele, în milioane lei:

– Cluj 9
– Oradea 8.8
– Craiova 8.7
– Baia Mare 8.5
– Bacău 7.97
– Arad 7.9
– Satu Mare 7
– Sibiu 6.65
– Iași 6.53

Sume mari au primit orașele unde există miniștri sau lideri puternici PNL, PSD sau UDMR. La Transporturi și Finanțe sunt miniștri PSD. Rușinos de tot modul în care s-au alocat aceste fonduri, dar și comportamentul parlamentarilor de Iași, din arcul guvernamental”, mai spune acesta.