PNL atacă la CCR legea de amânare a ratelor la bănci. Ciolacu: Lovește în românii care așteptau ajutor

Publicat: 06 04. 2020, 13:16

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunțat că PNL a atacat la CCR legea prin care românii îşi pot amâna ratele la bănci şi legea pentru acordarea unor facilităţi pentru utilităţi, ambele inițiate de PSD. Social-democrații susțin că PNL nu lovește în acest fel în PSD, ci în români.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunţat că va sesiza la CCR cele două legi iniţiate de PSD.

„Pe principiul

Acesta susține că măsurile propuse întorc România „în vremurile epocii de aur a tovarăşului Nicolae Ceauşescu, cu efecte devastatoare pentru economia naţională şi cetăţenii români”.

„În cazul suspendării ratelor la bănci, măsura propusă nu face diferenţa între rău platnici şi buni platnici, propunerea PSD tratând la fel pe cei cu plata la zi a ratelor şi pe cei care nu au plătit de 3 luni. În cazul facilităţilor fiscale, în care PSD propune amânarea plăţilor la utilităţi, în comunicarea publică, populiştii au

Social democraţii au reacţionat imediat. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că PNL nu loveşte în PSD, ci în românii care aşteptau un sprijin de la stat.

„PNL dă astăzi proba #maturităţii politice. Atacarea la #CCR a măsurilor sociale şi economice iniţiate de #PSD şi votate de toate forţele politice parlamentare, cu excepţia liberalilor, nu loveşte în PSD, domnule Orban, ci în românii şi firmele româneşti care acum aşteptau un sprijin real din partea statului. Văd că vă tot comparaţi cu Italia şi Spania! Atunci comparaţi-vă şi la măsurile de protecţie socială pe care le-au luat şi la cele pentru salvarea economiei. Sunt identice – amânarea ratelor şi a plăţii facturilor la utilităţi, facilităţile fiscale pentru firme sau şomajul tehnic!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Şi Gabriela Firea a postat un mesaj pe pagina de socializare. Primarul General al Capitalei îi acuză pe cei de la PNL că au copiat din proiectul de lege făcut de PSD în Parlament.