PNL depune două moțiuni simple. Liberalii vor să-l dea jos pe ministrul Finanțelor și pe cel al Energiei

Publicat: 30 10. 2017, 16:32
Actualizat: 07 05. 2018, 21:59

„S-a aprobat în Biroul Executiv depunerea mâine a moțiunii împotriva ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa. Moțiunea se va depune de grupul parlamentar al PNL de la Senat”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

PNL va depune și o moțiune împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu.

„Am hotărât de principiu elaborarea și depunerea în cursul săptămânii viitoare a unei moțiuni împotriva ministrului Energiei, care să radiografieze dezastrul inimaginabil care există în domeniul energiei, atât în ceea ce privește devalizarea companiilor din domeniu, în ceea ce privește reducerea la maxim a cheltuielilor de investiții și de mentenanță care pun în pericol rețelele principale de transport atât pentru Transelectrica, cât și pentru Transgaz, de asemenea, lipsa completă a pregătirilor pentru iarnă și mai ales derapajul grav în domeniul energiei care a dus la creșterea prețurilor la energie electrică, la gaz și în mod evident în iarna aceasta se va simți și creșterea extrem de mare a prețului la energia termică”, a precizat Orban.

Moțiunea îndreptată împotriva ministrului Energiei va fi depusă săptămâna viitoare la Camera Deputaților, a spus liderul PNL.