PNL depune moțiune împotriva lui Gabriel Oprea

Publicat: 26 10. 2015, 11:47

„La Senat am decis să propunem grupurilor parlamentare să depunem mâine o moțiune simplă pe această temă și, de asemenea, Comisia de apărare să ceară audieri în acest caz”, a spus Blaga.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu declara, sâmbătă, la Buzău, că PNL ia în calcul depunerea unei moțiuni simple împotriva vicepremierului Gabriel Oprea.

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a spus, duminică, într-o conferință de presă, că formațiunea sa cere în continuare demisia vicepremierului Gabriel Oprea și că demersul partidului nu vine dintr-un calcul politic.

„Noi nu facem acest demers din calcul politic. Am demonstrat și la moțiunea de cenzură că nu negociem principii pentru voturi. Am fost acuzați atunci că nu am tranzacționat politic și că a picat moțiunea din acest motiv. Atunci, ca și acum am respectat o serie de principii și ne vom ține de ele. Nu dorim să separăm deloc misiunea noastră politică de valori și de principii, dimpotrivă. Nu dorim să amestecăm lucrurile. Acest caz, al polițistului Gigina este un test și pentru partide și pentru instituții, pentru toată lumea și nu cred că e cazul să discutăm acum de considerente politice, de aceea atacul UNPR este lipsit și de logică și de fundament faptic”, a declarat liderul liberal.