PNL, misiune îndeplinită – negocierile pe funcțiile de prefecți, încheiate cu succes! Liberalii sunt acum liniștiți, și-au împărțit județele!

Publicat: 08 02. 2021, 16:07
PNL, misiune îndeplinită - negocierile pe funcțiile de prefecți, încheiate cu succes! Liberalii sunt acum liniștiți, și-au împărțit județele! / Sursa FOTO: fanatik.ro

PNL, misiune îndeplinită: negocierile pe funcțiile de prefecți, încheiate cu succes! Biroul Executiv al PNL a validat rezultatul tratativelor purtate în coaliția de guvernare privind împărțirea funcțiilor de prefecți. A fost o singură abținere la vot, spune Ludovic Orban.

Acum, liberalii sunt liniștiți, și-au împărțit județele și nu-s puține la număr, 23, conform negocierile avute cu USR PLUS și UDMR.

Ce județe au câștigat liberalii

Astăzi în Biroul Executiv am validat rezultatul negocierilor. Validarea a fost făcută cu o singură abţinere. Nu am discutat decât chestiunile legate de principiile care au stat la baza distribuţiei poziţiilor de prefecţi, mecanismul, criteriile pe care le-am avut în vedere şi a fost validată negocierea”, a spus Orban, la Parlament.

În altă ordine de idei, președintele PNL a subliniat că prefecţii au obligaţia de a pune în practică programul de guvernare. În caz contrar, Ludovic Orban a arătat care sunt consecințele.

Despre prefect am de spus următorul lucru: orice prefect, orice subprefect reprezintă Guvernul şi are obligaţia de a acţiona la nivelul judeţului în care este prefect pentru punerea în practică a programului de guvernare. Prefectul are obligaţia să acţioneze în cadrul constituţional şi legal şi, indiferent din ce formaţiune politică provine, un prefect trebuie să facă acelaşi lucru. Suntem într-un Guvern de coaliţie şi este firesc ca orice formaţiune politică din coaliţie să aibă dreptul de a fi reprezentată cu prefect în anumite judeţe, conform ponderii care a fost stabilită. În cazul în care un prefect nu aplică programul de guvernare, va fi schimbat!”, a insistat Orban.

Potrivit negocierilor din coaliţia de guvernare, PNL va avea 23 de prefecturi, respectiv: Alba, Bistriţa Năsăud, Braşov, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Caraş Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.