Președintele CJ Cluj îl avertizează pe Ludovic Orban, după cedarea postului de prefect: Voi merge până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul

Președintele CJ Cluj îl avertizează pe Ludovic Orban, după cedarea postului de prefect: Voi merge până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul
Publicat: 04/02/2021, 14:54

Nemulțumirile în rândul liberalilor continuă. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, le-a cerut cerut, joi, premierului Florin Cîțu și președintelui PNL, Ludovic Orban, numirea unei alte persoane în funcția de prefect al județului. PNL a cedat postul de prefect de Cluj care a revenit UDMR. Se pare că UDMR este marele câștigător al alegerilor parlamentare.

Președintele CJ Cluj, avertisment pentru Ludovic Orban

Președintele CJ Cluj este nemulțumit de cedarea postului de prefect partidului UDMR și cere şefului său de partid, Ludovic Orban, în cadrul unei scrisori deschise, „îndreptarea acestei enorme greşeli la Guvern”. În caz contrar, Alin Tișe ameninţă că ar putea chiar să îşi dea demisia din partid. Mai mult, acesta afirmă că este susţinut în demersul său de alţi 70 de primari din judeţ.

„Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern”, a solicitat Tișe

Reacția lui Tișe vine după ce PNL Cluj a pierdut prefectura dar și șansa de a obține postul de secretar general al Guvernului.
Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj). Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism”, a scris Alin Tișe într-o scrisoarea adresată premierului și șefului PNL.
El susține că urmările politice ale acestui gest „sunt de neimaginat aici la Cluj”.

„Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție. Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem. Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj”, a mai scris Alin Tișe.
Acesta precizează că demersul său este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni.

În urma negocierilor din coaliția de guvernare, PNL a cedat postul de prefect de Cluj care a revenit UDMR.
Organizațiile PNL din Transilvania au primit garanții de la conducerea partidului că vor putea nominaliza un om pentru funcția de secretar general al Guvernului. Lucian Heiuș și Mircea Abrudean era persoanele agreate de către filialele din Ardeal pentru postul din Guvern. Premierul Florin Cîțu a decis să-l numească pe Tiberiu Gorun pentru secretar general iar Mircea Abrudean a primit funcția de secretar general adjunct, fapt care nu a convenit liderilor din Ardeal.

Tensiuni în rândul liberalilor

Ludovic Orban a fost atacat în ședință. Se pare că gruparea care îl contestă pe Ludovic Orban i-a făcut mai multe reproșuri directe acestuia, chiar în ședința de partid. Unele critici i-au vizat chiar pe miniștrii liberali actuali, propuși de Orban, care nu reușesc să iasă în evidență în comparație cu reprezentanții USR PLUS din Executiv, care sunt mai vocali.
Întrebat dacă există astfel de nemulțumiri cu privire la comunicare miniștrilor PNL, Orban a răspuns: „Nu neapărat nemulțumiri, ci o dorință de a îmbunătăți comunicarea. (…) Am luat decizia de a avea întâlniri periodice”, a spus liderul PNL.
Florin Roman, i-a reproșat lui Ludovic Orban că toate numirile făcute în ultima perioadă sunt făcute pentru „prietenii” lui.