PNL nu renunță la localele în două tururi. Decizia pe care o așteaptă liberalii

Publicat: 09 04. 2016, 10:28
Actualizat: 11 10. 2016, 11:53

„11 aprilie, luni, primul termen în procesul PNL împotriva Guvernului, pe tema alegerii primarilor în două tururi. (…) Liberalii vor să demonstreze în instanță faptul că alegerea într-un singur tur de scrutin al primarilor este neconstituțională. (…) Le spun tuturor că este suficient timp să avem al doilea tur de scrutin la aceste alegeri”, a declarat Gorghiu.

În legătură cu varianta în care PNL ar pierde acest proces, Alina Gorghiu spune că refuză să se gândească la așa ceva și că speră că decizia finală va fi aceea de trimitere a excepției către Curtea Constituțională.

„Luni vom vedea decizia și vom avea desigur un punct de vedere foarte clar pe această temă”, a adăugat copreședintele PNL.

Primul termen al procesului în care PNL contestă Hotărârea de Guvern prin care a fost stabilită organizarea alegerilor într-un singur tur de scrutin se judecă pe 11 aprilie la Curtea de Apel București. Cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 9 martie, la Secția de contencios administrativ a CAB.