PNL sare în apărarea lui Iohannis, după amendarea lui de către CNCD

Publicat: 10 05. 2018, 20:42
Actualizat: 26 03. 2019, 09:40

„PNL va contesta la Curtea Constituțională a României votul pentru componența CNCD, un vot care nu a respectat, sub nicio formă, legislația și echilibrul politic parlamentar. Acapararea de către PSD-ALDE a acestei instituții confirmă politica de a reduce la tăcere și de a subordona orice persoană sau forță care nu este pe placul celor care au pus mâna pe România. Acum, Dragnea și Tăriceanu au folosit Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva Președintelui României, pentru a îl cenzura, pentru a îl intimida ca să nu mai vorbească liber despre faptul că Guvernul și Parlamentul sunt manevrate astăzi, în mod indubitabil, de niște penali. Mâine poate fi oricine altcineva în situația Președintelui.Prin sancționarea ilegală a Președintelui Klaus Iohannis, la sesizarea unui site subordonat politic, majoritatea politizată din Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a prejudiciat grav credibilitatea uneia dintre instituțiile care are acută nevoie de credibilitate pentru a își face bine treaba”, a anunțat joi Raluca Turcan pe Facebook.

Aceasta spune că în procedura de numire a membrilor din Colegiul CNCD ar trebui să existe echilibru în ceea ce privește partidele, dar că reprezentantul PNL a fost respins.

„Cu prilejul recentelor alegeri pentru o parte din locurile rămase vacante din Colegiu, nominalizarea PNL a fost respinsă în plenul Parlamentului, votându-se, în locul ei, un reprezentant al ALDE, astfel asigurându-se o majoritatea politizata pentru a lua decizii discreționare în legătură cu sesizările care privesc oameni politici incomozi actualei puteri. E limpede că PSD și ALDE nu înțeleg și disprețuiesc principii fundamentale ale statului de drept cum sunt libertatea de exprimare, egalitatea în fața legii și funcționarea democratica a instituțiilor statului”, a mai spus Raluca Turcan.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că va contesta decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de a-l sancționa cu 2.000 de lei, considerând măsura ca fiind una politică.

Potrivit anunțului oficial al CNCD: „Utilizarea termenului „penali” de către președintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnați, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravențională în cuantum de 2000 lei”.

În acest caz votul a fost de cinci la patru. Sesizarea a fost depusă de Lumea Justiției în luna februarie la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și vizează folosirea etichetelor „penali” și „inculpați”, în conferințe de presă, de către președintele Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi celor care „atacă justiția”.