PNL se dezice de Ion Ariton. Blaga: „Vom vota în favoarea cererii procurorilor”

Publicat: 02 02. 2015, 18:02

După ce rechizitoriul în cazul fostului ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost retrimis de Senat înapoi la DNA, iar la scurt timp procurorii au înapoiat documentele numerotate, peneliștii au primit undă verde pentru a vota pentru ridicarea imunității.

Co-președintele PNL, Vasile Blaga, a spus că va vota, alături de colegii săi, în favoarea cererii procurorilor de începere a urmăriii penale.

„Vom vota cum a spus domnul Ariton. Niciodată nu am obstrucționat justiția, vom vota în favoarea cererii procurorilor”, a spus Blaga.

De altfel, chiar și Ion Ariton a precizat, pentru gândul, că nu va împiedica cu nimic ancheta procurorilor.

„Mă voi prezenta la audieri și nu le voi cere colegilor să respingă solicitarea procurorilor. Nu voi face niciun demers pentru a împiedica sau a tergiversa în vreun fel demersul procurorilor”, a declarat Ariton.

Întrebat dacă ia în calcul o demisie din Senat, fostul ministru al Economiei a respins această variantă.

„Dacă eram vinovat, abia atunci îmi dădea demisia”, a adăugat el.

Fostul ministru Ion Ariton va fi cercetat în continuare în dosarul „Gala Bute”, în care a fost trimis în judecată Rudel Obreja, după ce rechizitoriul procurorului de caz a fost infirmat de șeful acestuia, care a apreciat că Ariton ar fi determinat șefii a 10 companii să sponsorizeze evenimentul.