PNL susține revendicările medicilor de familie și îi acuză pe Dragnea și Tudose de cinism

Publicat: 03 01. 2018, 13:00
Actualizat: 26 03. 2019, 14:53

„Partidul Național Liberal susține revendicările medicilor de familie și acuză guvernul lui Dragnea și Tudose de cinism pentru că lasă bolnavii fără rețete compensate și medicamentele necesare”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

El a ținut să reamintească faptul că PNL a depus un amedament la Legea bugetului de stat pentru creșterea finanțării medicinei primare la nivelul recomandat de Banca Mondială de 12% din fondul unic al asigurărilor de sănătate, însă a fost respins de majoritatea PSD – ALDE.

„Dacă Tudose ar fi vrut cu adevărat să găsească o soluție la revendicările medicilor de familie, trebuia să ceară colegilor din coaliția PSD – ALDE să admită amendamentul depus de PNL la Legea bugetului de stat. Premierul Mihai Tudose i-a mințit pe medicii de familie când le-a promis că va căuta o soluție la fel cum a mințit de atâtea ori că îl va demite pe ministrul Sănătății, Florian Bodog. Greva medicilor de familie arată că sistemul sanitar este în colaps iar Tudose trebuie să-l demită urgent pe ministrul Bodog, responsabil pentru dezastrul din sănătate”, a adăugat Dancă.