POLITICĂ. Români, vi se pregătește ceva! Pro România a pus ochii pe Pilonul II! Pensiile, în pericol?

Publicat: 14 04. 2020, 13:31
Actualizat: 14 04. 2020, 13:39
POLITICĂ. Români, vi se pregătește ceva! Pro România a pus ochii pe Pilonul II! Pensiile, în pericol? / Sursa foto: gandul.ro

Victor Ponta, fostul prim-ministru al României și actualul lider al partidului Pro România, afirmă că a găsit soluția pentru criza economică declanșată în urma pandemiei de Covid-19.

Banii reținuți din veniturile românilor și destinați Pilonului II de pensii private ar trebui să meargă spre un fond creat special pentru combaterea efectelor economice ale pandemiei de coronavirus. Măsura ar urma să intre în vigoare cu data de 1 mai 2020!

Partidul Pro România prezintă într-o postare pe Facebook un pachet de 15 condiţii pe care îl impune pentru a vota prelungirea stării de urgenţă.

Printre altele, și această variantă prezentată. Liderii partidului vor iniția un proiect legislativ privind redirecţionarea sumelor colectate la Pilonul II de pensii. Ponta spune că măsura se poate aplica pentru o perioadă de 12 luni, dar cu posibilitatea prelungirii prin lege, în situaţia în care criza economică o cere.

Sursa foto: Facebook

„Banii vor fi administraţi de Guvern pentru finanţarea serviciilor medicale, a medicamentelor, echipamentelor de protecţie, a altor dispozitive sau echipamente medicale şi a materialelor care pot fi utilizate pentru prevenirea, limitarea, tratarea şi combaterea Covid-19”, arată Pro România.

De asemenea, „fondul poate fi folosit și pentru investiţii în construirea, extinderea, modernizarea şi dotarea de spitale, secţii şi alte tipuri de unităţi sanitare sau pentru achiziţionarea de aparatură medicală”.