Ponta a discutat cu Isărescu despre noul șef de la ASF. „Am fost informați, marea bombă, sute de milioane fraudați sunt în dosarul ASTRA – Adamescu”

Publicat: 17 03. 2014, 18:07
Actualizat: 29 07. 2014, 19:19

Premierul Victor Ponta susține că  dosarul „ASTRA – Adamescu” reprezintă o „bombă”, fiind informat de „acele uriașe fraude” și de aceea trebuie făcută „curățenie la sânge în domeniul asigurărilor”. Afirmațiile premierului vin în contextul în care se discută despre un nou șef la Autoritatea de Supraveghere Financiară, după demisia lui Dan Radu Rușanu, printre numele propuse fiind și cel al lui Nicolae Dănilă – BNR.

Premierul a discutat cu guvernatorul BNR despre nominalizarea unei persoane care să fie numită la conducerea ASF. Potrivit lui Ponta, viitorul șef al ASF trebuie să fie o „persoană nepolitică, cu suficiență experiență și prestigiu în domeniu”. El a admis că și-ar dori ca Nicolae Dănilă de la BNR să preia această funcție, precizând că totul depinde și de acceptul celor cărora li se propune acest post.

„Cei vinovați de la ASF ar trebui să-și dea demisia. Celorlați nu ar trebui să le fie frică să meargă mai departe cu dosarul ASTRA – Adamescu, că de fapt marea bombă acolo, sute de milioane de euro fraudați, sunt la Astra și la domnul Adamescu. Acum unii probabil au interpretat că ceea ce i se întâmplă domnului Rușanu, important este că acolo trebuie aplicată legea și dacă este adevărat ce am fost noi cu toții informați despre acele uriașe fraude trebuie făcută curățenie la sânge în domeniul asigurărilor”, a spus Ponta.