Ponta a fost reclamat pentru că este „un premier misogin și mojic”

Publicat: 03 05. 2014, 19:51
Ruxandra Dragomir, candidat al Partidului Miscarea Populara la europarlamentare, a anuntat, vineri, printr-un comunicat de presa citat de Ziare.com, ca va sesiza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru "limbajul insultator al premierului la adresa femeilor politice din Romania".

Potrivit Ruxandrei Dragomir, discursul premierului la adresa Elenei Udrea este o insultă „grosolană”.
” În numele Organizației de Femei a Partidului Mișcarea Populară, am decis să sesizez Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în urma unei noi insulte a premierului Victor Ponta la adresa femeilor care îndrăznesc să facă politică în România. Prim-ministrul nu s-a putut abține să o insulte grosolan astăzi pe colega noastră Elena Udrea în fața tineretului PSD, demonstrând că nu se limitează la colegele lui de partid și de Guvern pentru a-și etala limbajul de epocă primitivă. (…) Îi solicit pe această cale Dacianei Sârbu să spună public ce părere are despre limbajul soțului său la adresa femeilor din politica românească și dacă susține un asemenea comportament”, arată Ruxandra Dragomir, în opinia căreia femeile din România au parte „de un premier misogin și mojic”.

„Cea mai mare insultă la adresa unei femei din România e s-o dai exemplu pe Elena Udrea. Nu există o insultă mai mare, jignire mai mare pentru o femeie și pentru un om în această țară”, a spus Ponta vineri la un eveniment al TDS. 

În urmă cu două săptămâni, în timpul unei vizite în satele inundate din Teleorman, premierul Victor Ponta a fost surprins întrebând-o pe colega sa Doina Pană, ministrul Apelor: „Ce faci, fă, Doina, aveai chef de niște inundații”. Maniera de adresare a premierului i-a atras la acel moment foarte multe critici.