Ponta: „Am vorbit cu Băsescu. Nu semnează acordul cu FMI”

Publicat: 10 02. 2014, 22:46
Actualizat: 06 07. 2016, 10:30

Președintele Traian Băsescu nu va semna nici de această dată scrisoarea pe care Guvernul intenționează să o înainteze boardului FMI după negocierile din ianuarie. Decizia a fost anunțată de premierul Victor Ponta după o discuție pe care a avut-o joi seara cu șeful statului.

„Mi-a spus că nu va semna scrisoarea”, a dat Ponta vestea în locul lui Băsescu, într-un interviu la RTV.

Potrivit premierului, consecința directă a refuzului președintelui de a semna scrisoarea de intenție a Guvernului este aceea că acordul rămâne suspendat, așa cum este de altfel din decembrie când Băsescu a decis să nu-și pună semnătura pe documentul negociat cu delegația FMI invocând opoziția sa față de acciza suplimentară la combustibil.

„Operațional nu avem acordul în vigoare, dar noi ne ținem de toate obligațiile asumate. Noi aplicăm acordul, chiar dacă el birocratic este într-o situație de suspendare”, a mai spus Ponta.

Deocamdată, scrisoarea de intenție întâmpină diverse piedici și la nivelul Guvernului, acolo unde ministrul Finanțelor, cel care are responsabilitatea redactării și înaintării documentului, este într-o ditusție ambiguă. Din spusele lui Ponta, în acest moment ministerul este în continuare condus de daniel Chițoiu care nu mai are însă sprijinul politic al PNL.