Ponta: Băsescu „trage” azi o petrecere, dar Constantinescu, Iliescu, Năstase ne-au adus în NATO

Publicat: 31 03. 2014, 11:18
Actualizat: 31 03. 2014, 19:50

„Vreau să spun, pentru că toată lumea aniversează zece ani de la intrarea în NATO, eu cred că ar trebui să aniverseze cei care au un merit pentru intrarea noastră în NATO: președinteele Constantinescu, premierii de atunci, președintele Iliescu, primul-ministru Adrian Năstase. Ei sunt cei care ne-au adus în NATO, ca să tragă o petrecere azi președintele Băsescu, care nu are nicio legătură, bineînțeles, cu NATO. El e cu petrecerile de după”, a spus Ponta în debutul ședinței BPN al PSD, la care presa a avut acces.

El a făcut apel la a nu se uita cine sunt cei care au avut viziunea corectă de a aduce România în NATO.

„Slavă Domnului că cei care au condus România după ’97, ’98 și până în 2003 au reușit să ia această decizie fundamentală pentru România. Și acum, când sărbătorim zece ani de NATO, să nu uităm totuși cine ne-a adus în NATO. S-ar putea să credem că cei care dau azi cu șampanie sunt cei care ne-au adus și nu e așa. Nu putem decât să le mulțumim celor care au avut atunci această vizune corectă”, a spus Ponta.

La ceremonia organizată la Cotroceni cu ocazia împlinirii a zece ani de la aderarea României la NATO participă și foștii șefi de stat Ion Iliescu și Emil Constantinescu.