Ponta, ca lider PSD: „Categoric, PSD nu mai susține proiectul de lege privind amnistierea și grațierea”. Ponta, ca deputat: „Dincolo de demagogie, eu cred că e nevoie de acest proiect”

Publicat: 03 02. 2014, 17:13
Actualizat: 29 07. 2014, 18:09

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, dacă proiectul de lege privind amnistierea și grațierea mai este în acest moment susținut de PSD, el răspunzând: „Nu, categoric nu”.

„După cum știți foarte bine, nu se mai reia în această sesiune. Nu se mai discută despre grațiere, despre amnistiere”, a spus Ponta.

Întrebat dacă proiectul de lege privind amnistierea și grațierea nu va intra totuși la votul final pentru a fi respins defintiv, Ponta a menționat: „Asta e treaba Parlamentului, vă rog să-i întrebați pe dânșii. V-am spus doar că nu mai există o susținere în USL pentru acest proiect”.

Referitor la faptul că declarația sa este în contradicție cu aceea a președintelui Camerei, Vameriu Zgonea, care a spus că susține în continuare proiectul de lege privind amnistierea și grațierea, Ponta a menționat că și el crede că e nevoie de un astfel de proiect, dar a subliniat faptul că acesta nu beneficiază și de o majoritate parlamentară.

„Dacă mă întrebați și pe mine, ca deputat, dincolo de demagogie, da, eu cred că e nevoie. Dar în Parlament trebuie să existe o majoritate parlamentară. Atât timp cât această majoritate este împotrivă, evident că nu trece așa ceva”, a spus Ponta.

El a menționat că modificările la Codul penal, votat la sfârșitul anului trecut, nu se vor mai relua în dezbatere, pentru că au fost declarate neconstituționale.