Ponta: Ce propune Băsescu e praf în ochi, proiectul lui de Constituție este al trecutului

Redactor:
Gândul
Ponta: Ce propune Băsescu e praf în ochi, proiectul lui de Constituție este al trecutului
Președintele PSD Victor Ponta a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că proiectul de modificare a Constituției propus de Administrația Prezidențială este unul "al trecutului". Ponta a afirmat că proiectul de modificare a Constituției care va fi propus Parlamentului de președintele Traian Băsescu este "praf în ochi". "Ce spune Băsescu nu mai interesează pe nimeni. Băsescu reprezintă doar trecutului, iar proiectul lui este unul al trecutului. Fantomele trecutului nu ne interesează, așa că Băsescu poate să propună ce vrea el", a adăugat președintele PSD. Ponta a menționat că USL a finalizat propria variantă de modificare a Constituției și a declanșat deja consultări cu UDMR și cu grupul minorităților naționale. "Noi avem propriul proiect de modificare a Constituției și îl vom pune în practică. L-am prezentat public și îl vom înainta curând Parlamentului. Noi ne uităm spre viitor, proiectul lui Băsescu este praf în ochi, este un proiect al trecutului", a mai declarat președintele PSD. Președintele Traian Băsescu a declarat, la Covasna, că proiectul de revizuire a Constituției a fost finalizat și că după Paști acesta ar putea fi trimis Parlamentului, exprimându-și speranța că odată cu alegerile locale din iunie 2012 va avea loc și referendumul privind aprobarea noii Constituții. Printre altele, în Constituția revizuită este introdusă ideea de regiuni, președintele susținând că, dacă acestea vor fi acceptate de Parlament, va fi "foarte bine", dar precizând că organizarea regi

Președintele PSD Victor Ponta a declarat, duminică,pentru MEDIAFAX, că proiectul de modificare a Constituției propusde Administrația Prezidențială este unul „altrecutului”.

Ponta a afirmat că proiectul de modificare a Constituției careva fi propus Parlamentului de președintele Traian Băsescu este”praf în ochi”.

„Ce spune Băsescu nu mai interesează pe nimeni. Băsescureprezintă doar trecutului, iar proiectul lui este unul altrecutului. Fantomele trecutului nu ne interesează, așa că Băsescupoate să propună ce vrea el”, a adăugat președintele PSD.

Ponta a menționat că USL a finalizat propria variantă demodificare a Constituției și a declanșat deja consultări cu UDMR șicu grupul minorităților naționale.

„Noi avem propriul proiect de modificare a Constituției și îlvom pune în practică. L-am prezentat public și îl vom înaintacurând Parlamentului. Noi ne uităm spre viitor, proiectul luiBăsescu este praf în ochi, este un proiect al trecutului”, a maideclarat președintele PSD.

Președintele Traian Băsescu a declarat, la Covasna, că proiectulde revizuire a Constituției a fost finalizat și că după Paștiacesta ar putea fi trimis Parlamentului, exprimându-și speranța căodată cu alegerile locale din iunie 2012 va avea loc șireferendumul privind aprobarea noii Constituții.

Printre altele, în Constituția revizuită este introdusă ideea deregiuni, președintele susținând că, dacă acestea vor fi acceptatede Parlament, va fi „foarte bine”, dar precizând că organizarearegiunilor nu trebuie să se bazeze pe criterii etnice, ci pecriterii sociale și economice.

„De ce optez pentru această organizare? Pentru că, în principiu,cred că diminuarea cheltuielilor cu aparatul de stat, fie că estevorba de aparatul central sau aparatul local, este la fel deimportantă”, a spus șeful statului.

Băsescu a menționat că în momentul de față sunt foarte multeconsilii județene, plus sectoarele Capitalei, există o birocrațiela nivel județean extrem de ridicată, care, în opinia sa, ar puteafi simplificată eventual prin organizarea unor astfel de structuriadministrative la nivelul unor regiuni.

Florin Ciolac, [email protected]

Inchide