Ponta deconspiră Oltchimul. Ce cadou „de protocol” i-a trimis unui ministru combinatul aflat în pragul falimentului

Publicat: 20 03. 2013, 23:16
Actualizat: 18 03. 2015, 18:22

Situația financiară dificilă nu a împedicat conducerea Oltchim să dăruiască de sărbători unui ministru un stilou Mont Blanc. Episodul a fost povestit de premierul Victor Ponta, care susține că „acesta este un mod de scoatere a banilor din aceste societăți care se practică”.

„A venit un ministru și mi-a spus „Știi că am primit de sărbători sau nu știu cu ce ocazie un Mont Blanc”. I-am zis „Vezi că trebuie să le declari”. Și mi-a spus „Dar știi de unde? De la Oltchim” „, a relatat Ponta la RTV, în contextul cheltuielilor de protocol de la Hidroelectrica făcute publice de Guvern. Nu a dat însă și numele ministrului. Titularii posturilor din Guvern care au legături cu combinatul Oltchim au fost în timpul celor două cabinete Ponta vicepremierul Daniel Chițoiu și ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Potrivit primului-ministru, Oltchim și Hidroelectrica nu sunt excepții. „E un mod de a cheltui banii de protocol. Este o boală a tuturor societăților comerciale cu capital de stat”, a spus Ponta.