Ponta, despre Meleșcanu: E dreptul său de a candida; E un om extrem de elegant

Publicat: 22 09. 2014, 20:41
Actualizat: 28 09. 2018, 05:41

„Este dreptul domniei sale de a candida, înțeleg că are numărul de semnături. Este un om cu care am o relație foarte normală dinainte să fie șeful SIE, din vremea când a fost om politic, parlamentar, un om extrem de elegant și îi urez succes”, a spus Ponta.

El a adăugat că este dificil pentru Meleșcanu să obțină numărul de voturi pentru a intra în turul II și că acum liberalii au doi candidați, pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Teodor Meleșcanu.

„Probabil că va fi dificil să obțină un număr de voturi pentru a intra în turul II, dar e un candidat elegant și cred că, în felul acesta, liberalii au doi candidați, îl au și pe domnul Tăriceanu și pe domnul Meleșcanu și, din respect pentru liberalism, mă bucur că există doi candidați”, a arătat Ponta.

Prim-ministrul a mai spus că nu vede ce este de criticat la Meleșcanu în faptul că a demisionat de la SIE și candidează.

 

Întrebat dacă i se pare „morală” candidatura acestuia și faptul că a strâns semnături în timp ce era șeful SIE, Ponta a spus: „După cum știți foarte bine, (…) în ce mă privește, nu se află SIE în coordonarea sau controlul Guvernului, ci al Parlamentului. Dacă e ceva ce s-a încălcat… dar, vedem un președinte care este șef de campanie electorală la un candidat sau la mai mulți, faptul că domnul Meleșcanu a demisionat și candidează și domnul Băsescu trebuia să-și dea demisia dacă vrea să fie șef de campanie electorală și nu o face, deci nu văd ce este de criticat”.

 

Președintele Traian Băsescu a trimis, luni, o scrisoare președinților Senatului și Camerei Deputaților în care le transmite să ia act de demisia lui Teodor Meleșcanu din funcția de director al SIE și să declare vacantă funcția.

Partidul Dreptății Sociale a anunțat Biroul Electoral Central (BEC) că va depune, marți dimineață, candidatura lui Teodor Meleșcanu pentru alegerile prezidențiale, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț. Acesta a precizat că depunerea dosarului de înregistrare a candidaturii urmează să se facă marți dimineață, la ora 10.00.