Ponta, despre votul în cazul Boldea: „Există o limită până la care bătălia politică trebuie dată. Trebuia să arătăm că Parlamentul nu blochează justiția”

Publicat: 22 04. 2015, 22:25

Președintele PSD,  Victor Ponta, a venit marți la Parlament pentru a asigura cvorumul Camerei Deputaților, necesar pentru votarea solicitării ministrului Justiției în cazul deputatul Mihail Boldea. Liderul social-democrat a ținut să precizeze totuși că nu este vorba despre o pauza de la protestul parlamentar al USL, ci o dovadă că cei de la Putere sunt incapabili să vină la serviciu când este vorba de interesul României.

„Am luat decizia să vin azi la Parlament pentru că există o limită până la care bătălia politică trebuie dată. Dacă cei de la putere nu sunt în stare să fie 164, atunci lipsa o vom suplini noi, domnul Dușa și domnul Tăriceanu fiind prezenți în aces sens”, a declarant Ponta.

Liderul PSD a pus accent pe faptul că Mecanismul de Cooperare și Verificare este unul de interes național, iar solicitarea Parchetului de a investiga și de a aresta un deputat trebuia votată în regim de urgență. Chiar dacă a spus că vina este în totalitate a membrilor Puterii din cauza incapacității lor, Ponta a menționat că a fost nevoie să întrerupă orice luptă politică pentru ca votul pe cererea magistraților să aibă loc.

„Nu puteam ca astăzi să nu se voteze această cerere a Parchetului, punând în pericol un interes al României, acela de a îndeplini cerințele din Mecanismul de Cooperare și Verificare și de a lăsa justiția penală să cerceteze un deputat. Azi am vrut să dăm un semnal foarte clar, că Parlamentul nu blochează justiția, cei de la putere o blochează, dar nu neapărat din voință, ci din incompetență”, a mai spus Victor Ponta.