Ponta, după atacul asupra ministrului Culturii: „Există o limită pe care, dacă o lași să treacă, țara e cuprinsă de anarhie”

Publicat: 17 10. 2013, 22:05
Actualizat: 18 10. 2013, 12:17

Premierul Victor Ponta a cerut autorităților să îi identifice rapid pe tinerii care l-au agresat în această seară pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, pentru a fi trași la răspundere „contravențional sau penal”.  „Există o limită pe care dacă o lași să treacă, țara e cuprinsă de anarhie și nimic nu e mai rău decât anarhia”, a susținut prim-ministrul, informat de către directorul SPP și de Jandarmerie despre episodul vandalizării mașinii lui Daniel Barbu, după o dezbatere la care a participat în Club A.

Ponta a catalogat episodul drept „inacceptabil” și a estimat că „există riscul” instalării anarhiei, dând ca exemplu „blocarea drumurilor naționale” de care au fost acuzați localnicii din Pungești, Vaslui, în prima zi de proteste față de începerea explorării gazelor de șist în zonă.

„Există acest risc. Opiniile unor oameni care protestează sunt imediat folosite mediatic. Cel care zicea că e rănit e de fapt fostul primar care se bate cu actualul primar și care găsise un moment să își facă niște imagine. Nu că n-a murit, dădea interviuri mortul. În momentul în care se întâmplă lucruri grave: să blochezi drumuri naționale, să agresezi un om, statul trebuie să intervină”, a susținut Ponta, într-un interviu la Antena 3.