Ponta emite ordine ca ministru interimar al Sănătății: Două institute medicale revin la forma de gestiune anterioară lui Boc

Publicat: 24 10. 2012, 14:42
Actualizat: 02 02. 2019, 18:28

Premierul Victor Ponta a semnat, miercuri, în calitate de ministru interimar al Sănătății, două ordine prin care Institutul inimii din Târgul Mureș și Institutul de gastroenterologie din Iași revin la forma administrativă anterioară guvernării Boc, managerii urmând să aibă control asupra bugetelor.

„Domnul prim-ministru a semnat, în calitate de ministru interimar al Sănătății, două ordine. Unul pentru Institutul de boli cardio-vasculare din Târgul Mureș, care reorganizează actualul centru în institut din nou, dându-i autonomie financiară și control asupra modului în care sunt gestionate fondurile institutului. Același lucru este emis într-un alt ordin și semnat de prim-ministru pentru Institutul de gastroenterologie de la Iași”, a anunțat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

El a precizat că fiecare dintre cele două institute va avea un manager care va participa la negocierea, stabilirea și fundamentarea bugetului instituției medicale pe care o conduce. De asemenea, cele două institute vor avea bugete evidențiate separat pentru a se cunoaște exact care sunt sumele alocate și cheltuielile necesare funcționării.