Ponta: Este o telenovelă a studioului Cotroceni, privatizarea CFR Marfă-reluată dacă nu este aviz CSAT

Publicat: 30 07. 2013, 17:00
Actualizat: 25 03. 2019, 23:02

CFR Marfă va avea un manager privat, iar privatizarea va fi reluată în cazul în care actuala procedură nu va fi finalizată cu bine „din cauza celor care își fac partide acum”, a declarat premierul Victor Ponta.

„Despre telenovela de la studioul Cotroceni: cred că noi trebuie să fim cei serioși. Sper să se finalizeze cu bine procedura de privatizare. Dacă nu se finalizează cu bine din cauza celor care își fac partide acum, avem management performant și repornim procedura în așa fel încât să putem da o certitudine de viitor pentru CFR Marfă”, a spus Ponta în ședința de guvern.

El a arătat că membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) trebuie să avizeze schimbarea controlului asupra unei companii strategice.

Președintele și premierul au o dispută legat de privatizarea CFR Marfă, Băsescu cerând ca Ponta să își asume responsabilitatea privatizării, iar primul-ministru solicitând avizul CSAT.

Vineri, Guvernul a anunțat că neformularea unei poziții a CSAT în cazul contractului de privatizare a CFR Marfă se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat și restructurarea companiei.

Președinția a transmis însă că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitației.