Ponta face lista cărților favorite și îl provoacă pe Băsescu: „A citit ceva în afară de Levantul?”

Publicat: 05 09. 2014, 16:18
Actualizat: 01 11. 2016, 00:57

„Am acceptat provocarea jurnalistului Costi Rogozanu (nu a fost deloc absurdă!) de a nominaliza câteva cărți pe care le consider foarte valoroase și care mi-au plăcut foarte mult”, scrie premierul într-o postare pe contul său de Facebook.

Victor Ponta a enumerat 12 titluri de carte și 11 autori.

Tilurile enumerate sunt: Umberto Eco – Baudolino, Mika Waltari – Amanții din Bizanț, Mario Vargas Llosa – Peștele în apă și Mătușa Julia și condeierul, James Clavell – Vârtejul, Frederic Beigbeder – Iartă-mă, ajută-mă!, John Darwin – After Tamerlane, Amin Maalouf – Stânca lui Tanios, Kissinger – Despre China, Marin Sorescu – Trei dinți din față, Petru Dumitriu – Cronica de familie și Petre Sălcudeanu – Biblioteca din Alexandria

La finalul postării sale, Ponta îl provoacă pe Traian Băsescu: „Îl provoc mai departe pe Traian Basescu – să ne spună dacă a mai citit și altceva decât Levantul în ultimii ani!”, mai scrie Ponta pe contul său de Facebook.

Recent, printre utilizatorii de Facebook a apărut un trend care constă în provocarea apropiaților să enumere cărțile favorite și de a transmite mai departe provocarea. Pe de altă parte, romanul „Levantul” este una din cărțile care îi plac președintelui Băsescu, potrivit chiar afirmațiilor șefului statului.