Ponta iese la alergat: Sper să trec cu bine acel test de rezistență

Publicat: 09 04. 2014, 19:50

Premierul a participat, miercuri, cu ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, la o acțiune organizată la Buftea cu ocazia programului Școlii Altfel, numită „Mișcarea înseamnă viață!”, alături de mai mulți copii care au efectuat și o serie de exerciții de dans.

„Eu am o singură temere până pe 25 mai (data alegerilor europarlamentare-n.r.), și anume că faptul, pe 18, o să mă pună Gabi la niște teste de rezistență, ca să promovăm sportul pentru cât mai mulți dintre cei care vor să facă sport și sper să trec cu bine acel test (…) Eu nu pot să trăiesc fără mișcare, fără sport și în fiecare săptămână cel puțin de două ori fac sport”, a spus Ponta, adăugând însă că s-a obișnuit cu sporturile competitive, împotriva unui adversar, astfel că la exercițiile de dans într-o singură direcție, de la Buftea, s-a simțit „puțn nenatural”.

La începutul lunii aprilie, Szabo a anunțat că două echipe ale Guvernului, din care vor face parte prim-ministrul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea și miniștrii Attila Korodi, Titus Corlățean, Nicolae Bănicioiu și Dan Șova, vor participa la semimaratonul din 18 mai.

Gabriela Szabo va alerga în echipă cu Victor Ponta, Gabriel Oprea și minstrul Mediului, Attila Korodi.

La acțiune sunt așteptați să participe peste 10.000 de alergători din peste 50 de țări, au anunțat organizatorii. În același timp, la cursa destinată copiilor, care va fi organizată în 17 mai, sunt așteptați aproximativ 2.000 de alergători, cu vârste de peste 6 ani.

În cadrul evenimentului vor fi organizate curse de semimaraton, individual 10 km, ștefetă 4×5 km și cursa populară de 2,9 km, cu plecare din fața Palatului Parlamentului.