Ponta îi cere lui Cazanciuc să-i protejeze pe procurorii șefi „de telefoane și de strigăte”

Publicat: 09 10. 2013, 14:47
Actualizat: 27 03. 2015, 07:19

După primele discuții de mediere de la Palatul Cotroceni, ale căror concluzii nu au fost făcute publice până în acest moment, premierul Victor Ponta i-a cerut în ședința de Guvern ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, „să-i protejeze” pe procurorii Tiberiu Nițu și Laura Codruța Kovesi de telefoanele președintelui Traian Băsescu.

„Vă rog să colaborați cu Procurorul General și procurorul șef al DNA, dar și să-i protejați de telefoane, de strigăte. Și să asigurați independența acestor instituții”, i-a spus premierul ministrului Justiției.

Ca răspuns, Robert Cazanciuc l-a asigurat pe șeful Guvernului că în discuțiile cu CSM se vor găsi astfel de „formule de protecție”. „Am avut o discuției ieri în CSM și în acest cadru cred că vom găsi formulele de protecție și de sprijin a sistemului”, a replicat ministrul.

La aceeași întâlnire, Ponta i-a spus public și ministrului de Externe Titus Corlățean, al doilea reprezentant al său în discuțiile de mediere a conflictelor de la Palatul Cotroceni, că „supărările președintelui că nu-l primește nimeni” nu sunt problema Guvernului sau a acordului semnat în decembrie. „Eu prefer să țin cu partenerii noștri europeni și americani, nu cu tot felul de dictatori. Supărările președintelui că nu-l primește nimeni nu fac obiectul acordului”, a comentat Ponta.