Ponta îi dă replica lui Băsescu: A vorbit pentru „țuțării” de la Mișcarea Populară când s-a referit la „gașca de politicieni” care își face o Constituție

Publicat: 01 07. 2013, 21:20
Actualizat: 25 03. 2019, 22:40

Președintele Băsescu a vorbit pentru „țuțării” de la Mișcarea Populară atunci când s-a referit la „gașa de politicieni” care își face o Constituție, a afirmat liderul USL, premierul Ponta, adăugând că nu este însă deranjat de cuvinte ale președintelui cât timp nu intervine în activitatea Guvernului.

„De unde ieșea președintele când a făcut declarația asta ? Cred că a vorbit pentru oamenii de acolo. Cât timp președintele vorbește și nu face nimic să împiedice activitatea guvernamentală – și nu a făcut, din decembrie încoace nu pot să spun că vreodată m-a împiedicat în vreun fel sau a intervenit în activitatea Guvernului – cât timp vorbește pentru țuțării aceia ai domniei sale de la Mișcarea Populară, pentru ziariști, e treaba lui. Eu știu că totodeauna oamenii ăia stau în spatele președintelui și dau din cap că sunt de acord, nu i-am auzit să aibă alte opinii”, a spus Ponta la RTV.

El a adăugat totuși că a fost o exprimare nefericită a președintelui.

Președintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că referendumul din 2009 nu este respectat, iar „o gașcă de politicieni” s-a hotărât să-și facă o Constituție, la fel, potrivit șefului statului, ca Adrian Năstase, el adăugând: „Și de asta eu stau cu referendumul funcție de reacțiile lor”.

Declarația a fost susținută după ce s-a întâlnit, la Vila Lac 1, cu liderii județeni ai Fundației Mișcarea Populară.