Ponta îl apără pe Năstase, după plecarea Victoriei Nuland: „Băsescu a folosit justiția împotriva adversarilor politici. Trebuie să tac din gură?”

Publicat: 13 01. 2014, 10:29
Actualizat: 20 05. 2015, 00:38

Premierul Ponta a declarat la o zi după ce asistentul secretarului american de Stat Victoria Nuland a plecat din România că își menține afirmațiile potrivit cărora condamnarea lui Adrian Năstase a fost una politică și că dosarul acestuia a fost făcut pentru „distrugerea omului politic Adrian Năstase”.

Victor Ponta a subliniat că a spus că procesele penale au fost început după ce Adrian Năstase a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Traian Băsescu și că de acestea s-au ocupat Daniel Morar și Monica Macovei.

„Este un lucru probat, e o realitate. Nu am voie să spun realități? Sunt obligat să spun lucrurile acestea, sunt lucruri pe care mulți oameni le gândesc”, a punctat la Antena3 prim-ministrul.

Potrivit acestuia, afirmațiile sale nu au legătură cu „indepedența justiției”, mai ales că s-a pronunțat după ce Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare.

Victoria Nuland a catalogat drept „îngrijorătoare” provocările politice la adresa independenței sistemului judiciar din România.