Ponta îl contrazice pe Palada: Hotărârea Rompetrol a fost „discutată în primă lectură”, urmează aprobarea

Publicat: 16 01. 2014, 13:23
Actualizat: 29 07. 2014, 18:31

Hotărârea care aprobă memorandumul convenit cu Rompetrol a fost discutată, miercuri, de Guvern în primă lectură și urmează să fie adoptată, probabil săptămâna viitoare, a anunțat premierul Victor Ponta, contrazicându-l pe consilierul său, Mirel Palada, care afirmă că subiectul nu a fost discutat.

„A fost în primă lectură miercuri, probabil săptămâna viitoare, conform deciziei Curții Constituționale. Așa a spus Curtea, așa facem”, a spus Ponta, la întrebarea gândul când va fi adoptată de Guvern hotărârea privind Rompetrol.

El a precizat că subiectul a fost discutat în ședința de miercuri a Guvernului, contrazicându-l astfel pe consilierul său pe probleme de strategii guvernamentale, Mirel Palada, care susținea că acest subiect nu a fost discutat, miercuri, de Guvern.

Astfel, întrebat de jurnaliști, în briefingul de presă susținut la finalul ședinței de miercuri a Guvernului, dacă s-a discutat despre subiectul Rompetrol, Palada a afirmat de mai multe ori: „Nu s-a discutat nimic în această privință”.

Și după insistențele presei, Palada a repetat: „Nu s-a discutat nimic în această privință”.

Gândul a scris în urmă cu o săptămână că, după aproape un an în care memorandumul încheiat de Guvern cu The Rompetrol Group s-a plimbat între Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni și Curtea Constituțională, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va aproba acordul prin hotărâre. Încercarea de a-l trece prin lege a eșuat, după ce actul normativ a fost declarat neconstituțional.

„Domnul Niță, în baza deciziei CCR, vreau să veniți cu memorandumul privind Rompetrol”, i-a cerut pe 7 ianuarie premierul Victor Ponta ministrului pentru Energie, Constantin Niță, în ședința de Guvern, după ce Curtea Constituțională i-a lăsat o singură opțiune în legătură cu înțelegerea încheiată cu kazahii: asumarea prin HG, cu semnătura sa.