Ponta: Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economică

Publicat: 10 02. 2014, 15:44
Actualizat: 10 02. 2014, 22:07

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că liberalul Klaus Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economică, el arătând că această soluție a fost discutată în USL și va fi „bătută în cuie” la o nouă ședință a Uniunii, marți.

„Klaus Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economică – e o soluție pe care am discutat-o și pe care o batem în cuie mâine, dar e un lucru bun”, a spus Ponta.

El a infirmat varianta potrivit căreia Iohannis va fi subordonat vicepremierului Gabriel Oprea.

„Toți miniștrii, indiferent că sunt miniștri sau vicepremieri, fac parte din aceeași echipă. Ei nu-mi sunt nici mie subordonați. Eu sunt șeful Guvernului, dar ideea de subordonare e folosită de la miniștrii la angajații ministerului. Deci, nu se pune așa problema”, a spus Ponta.

El a spus că problema se pune referitor la modul în care este folosit fiecare membru al Guvernuluiu cât mai bine în locul respectiv.

„Sunt situații de urgență, zăpezi, negocieri cu FMI, pe care trebuie să le gestionăm și nu pot, nici nu vreau să le gestionez singur. De aia e o echipă guvernamentală, sunt vicepremieri, miniștri care răspund. Eu așa am condus de doi ani și a mers foarte bine și vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei, inclusiv celor care acum vor pleca din Guvern. Au fost decizii pur politice ale PNL, dar ca miniștri nu am nimic să le reproșez”, a spus Ponta.

El a precizat că discuția de marți din USL va fi despre restructurarea Guvernului în acest sens.

„Mâine avem discuția în USL, pentru că asemenea decizie de restructurare a Guvernului nu poate aparține decât USL. Noi mergem în fața parlamentarilor USL să cerem un asemenea vot. Mâine anunțăm forma pe care o vedem ca fiind cea mai funcțională pentru anul acesta până în 2016”, a spus Ponta.