Ponta: Parlamentarii USL își păstrează colegiile

Publicat: 10 09. 2012, 15:52
Actualizat: 07 02. 2019, 02:19

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că parlamentarii Alianței de Centru Dreapta PNL-PC și Alianței de Centru Stânga PSD-UNPR deja aleși își păstrează colegiile, principiul desemnării candidaților în USL rămânând, ca și la locale, cel al parității.

„În această păstrare a colegiilor, ACD își păstrează colegiile, asta însemnând parlamentarii PNL și PC. De asemenea, în ACS, cei din PSD și UNPR. Per total, așa cum avem în acordul USL, se păstrează principiul parității candidaturilor, respectat la locale”, a spus Ponta.

El a precizat că BPN a decis, luni, echipele de negociere din cadrul USL, în așa fel încât în cursul săptămânii acesteia să se definitiveze colegiile în care Alianța de Centru Stânga PSD-UNPR va desemna candidați, urmând ca sâmbătă să fie convocate întâlniri cu președinții PSD de CJ, cu primarii de reședință de județ și cu membrii CExN, unde va fi supusă la vot și ratificată această negociere în cadrul USL.

Întrebat câte colegii vor cei de la UNPR, Ponta a spus că este vorba despre ceea ce PSD a semnat, adică cei care sunt deja aleși și au colegiile respective.

Ponta a mai spus că din echipa de negociere cu UNPR fac parte Liviu Dragnea, Ilie Sârbu și Valeriu Zgonea.