Ponta, parlamentarilor USL: Guvernul cel rău e Guvernul dumneavoastră și atunci trebuie să fie bun

Publicat: 29 01. 2013, 12:21
Actualizat: 04 07. 2013, 07:27

Premierul Victor Ponta le-a spus, marți, parlamentarilor USL, cu care s-a întâlnit pentru a le cere sprijinul în ceea ce privește dezbaterea și votul proiectului de buget pe anul 2013, să nu depună formal amendamente, știind că nu trec și apoi să dea vina pe „Guvernul cel rău”, informează Mediafax.

„Singurul lucru de discutat azi e că mai important decât orice eu văd unitatea noastră de acțiune. Eu nu pretind că bugetul e perfect. Există amendamente bune, aveți tot sprijinul meu. Ce vă rog, să nu facem lucruri formale – punem 100 de amedamente, știm că nu trec, zicem acasă că le-am pus și Guvernul cel rău nu le-a aprobat. Vă anunț că Guvernul cel rău e Guvernul dumneavoastră și atunci trebuie să fie un Guvern bun”, le-a spus Ponta parlamentarilor USL.

El a arătat că nu s-a pus problema și nu există interdicții privind amendarea proiectului de buget.

„Fiecare e reprezentantul unor cetățeni, e normal să-și exercite dreptul constituțional de a amenda orice fel de proiect de lege. Sunt ultimul să spună că nu puteți să faceți amendmente”, a spus Ponta.

El a arătat că pentru orice alocare din buget membrii Cabinetului sunt responsabili în fața parlamentarilor USL.

„Dacă găsiți în vreun loc bani care pot fi folosiți mai bine în altă parte, sunt de acord și facem îmnpreună. Dacă găsiți bani puși deoparte de un ministru sau un deputat sau senator numai pentru colegiul lui, spuneți-mi-l și ca lider politic și ca premier iau măsuri împotriva acelei persoane”, a spus Ponta.