Ponta: PNL va participa în alegeri cu niște lideri jenanți, rușinoși, care niciunul nu poate… Băsescu este de o sută de ori peste Iohannis

Publicat: 26 10. 2015, 23:20

Întrebat de moderator, la România TV, luni seara, dacă este posibil ca președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, să fie cooptat la guvernare de PNL, Victor Ponta a răspuns pozitiv.

„Din păcate și cu toată durerea în suflet o spun, mi se pare foarte posibil și chiar probabil acest lucru. De ce? Domnul Băsescu, pe de-o parte, va strânge voturile și va reprezenta acei alegători care-i votau fie pe Corneliu Vadim Tudor, Dumnezeu să-l odihnească, fie pe Dan Diaconescu care este în închisoare în acest moment. Pe de altă parte, domnul Băsescu-din punct de vedere strict politic, nu din alt punct de vedere-este de zece ori, de o sută de ori peste Klaus Iohannis și PNL”, a spus Ponta.

În opinia sa, actualii lideri ai PNL nu au valoare politică.

„PNL cel puțin, care va participa în alegeri cu niște lideri jenanți, rușinoși, care niciunul nu poate…De exemplu, ce să-i spună domnul Predoiu domnului Băsescu? Se știe vechea poveste. Se știe vechea poveste când s-a dus domnul Predoiu să rămână în Guvernul pe care-l conduceam și câte-o mai ști Traian Băsescu despre domnul Predoiu. La fel, doamna Gorghiu. Măcar Vasile Blaga s-a mai luptat cu el. Din această conjunctură, sigur că domnul Băsescu poate să fie în continuare un actor politic important”, a spus Ponta.