Ponta se destăinuie în public: „Prefer să fiu premier până în 2016, dar dacă trebuie să candidez la prezidențiale, candidez cu plăcere”

Publicat: 29 05. 2014, 15:54
Actualizat: 18 05. 2015, 22:52

Președintele PSD, Victor Ponta, le-a spus colegilor de partid prezenți la Comitetul Executiv că preferă să fie premier până în 2016, dar dacă va trebui să candideze la prezidențiale va candida „cu plăcere”. Ion Iliescu a declarat pentru gândul că Ponta va fi obligat să candideze la prezidențiale, chiar dacă nu îi convine.

„Vreau să spun ca să știți foarte clar de la mine: dacă m-ați întreba ce prefer, aș vrea să fiu un foarte bun prim-ministru până în 2016. Dar am învățat în acești ani că dacă ai tot timpul un președinte care te încurcă, e foarte greu să fii un bun prim-ministru. Deci, dacă nu avem un președinte care să ne ajute, o să ne fie greu să guvernăm bine. Stabilim împreună care e soluția cea mai bună. Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere și cu mare încredere, dar să nu uităm că obiectivul nostru principal este să avem o guvernare bună și în 2016 să câștigăm din nou alegeri locale și parlamentare. Cu un președinte care să ne prijine, acest obiectiv fiind mult mai realizabil și mult mai ușor de atins”, a fost mesajul lui Ponta către social-democrați

Liderul PSD a adăugat că îl interesează în egală măsură ce se întâmplă la prezidențiale cu ce se va întâmpla în 2016.

În privința candidaturii sale la prezidențiale, Victor Ponta a adăugat că viitorul candidat trebuie stabilit cu calm, pentru că „nu ne grăbește nimeni”. Potrivit acestuia, în luna septembrie se va organiza Congresul extraordinar pentru stabilirea candidatului la președinție.