Ponta și-a anulat vizita în Republica Moldova, dar a postat pe Facebook un mesaj despre „prietenii noștri politici”

Publicat: 20 01. 2015, 17:47

De la prima oră în presa din Republica Moldova au apărut mai multe informații că premierul Victor Ponta urmează să efectueze astăzi o vizită fulger pentru a discuta despre majoritatea pro-europeană. Zvonurile nu au fost confirmate oficial de la Palatul Victoria, în schimb, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu premierul Ponta. 

Premierul a anunțat după această întâlnire că nu va merge astăzi în Republica Moldova. A postat însă pe Facebook un mesaj în care relatează o discuție cu „prietenii noștri politici din Republica Moldova”.

„Am discutat cu prietenii noștri politici din Republica Moldova și am reiterat sprijinul meu (ca Premier și Președinte PSD) pentru eforturile privind formarea unei majorități proeuropene și a unui Guvern stabil care să continue reformele democratice! Cât voi fi Prim-Ministru i-am asigurat că Guvernul României va duce mai departe toate proiectele comune cu Republica Moldova în domeniul energiei, infrastructurii, educației, culturii și al asistenței tehnice și financiare pentru dezvoltarea institutională. Eu știu foarte bine că ei au nevoie nu de sfaturi și declaratii goale, ci de sprijin real și concret, care să dovedească cetățenilor moldoveni că România este cu adevărat cel mai bun și folositor frate și prieten pe care îl au!”, este mesajul postat de Ponta pe Facebook.

Și președintele Klaus Iohannis și-a anulat vizita pe care urma să o efectueze în această săptămână la Chișinău.