Ponta spune că eventuale abuzuri ale ANAF vor fi sancționate, dar acuză o „frăție” contra instituției

Publicat: 30 03. 2015, 13:18
Actualizat: 06 08. 2015, 08:09

Întrebat de presă, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD, dacă este normal ca ANAF să închidă firme pentru 3,5 lei, Ponta a răspuns că, dacă există abuzuri făcute de ANAF, acestea vor fi sancționate.

„Dacă există abuzuri făcute de către cei de la ANAF, cu siguranță aceste abuzuri vor fi sancționate, dar, în același timp, văd că există o frăție a evazioniștilor fiscali. Avem companii, și în media, care datorează bugetului de stat peste 100 milioane lei și, evident, ei atunci se luptă cu ANAF să nu plătească taxe și impozite. Cred că ar fi corect ca cei care critică, în primul și în primul rând, să își plătească ei taxele și impozitele, pentru că altfel, când nu plătești nicio taxă și niciun impozit, e așa ușor să critici. De la mic la mare, toată lumea trebuie să respecte legea”, a spus Ponta.

Vineri, Ponta afirma că inspectorii Direcției Antifraudă trebuie să aplice politica de combatere a evaziunii fiscale cu duritate, dar în limita legii și a bunului-simț, fără excese.

Mesajul a fost transmis după ce, în ultimele zile, în presă au fost relatate cazuri în care inspectorii Direcției Antifraudă a ANAF au închis numeroase magazine și localuri inclusiv pentru sume derizorii provenite din „bacșiș” sau sume nefacturate de 1-5 lei, patronii unităților acuzând inspectorii ANAF de exces de zel.