Ponta: Sunt convins că duminică România nu va avea ghinion

Publicat: 11 11. 2014, 00:29

„Eu sunt convins că România duminică nu va avea ghinion. Eu înțeleg prin ghinionul care este reprezentat de domnul Iohannis să o luăm în decembrie de la capăt cu președinte înconjurat de aceiași oameni — Blaga, Ungureanu, toată trupa, care stă toată ziua și nu are nimic altceva de făcut decât să se certe cu Guvernul și cu Parlamentul. Eu asta înțeleg ca pe un ghinion al României, să o luăm de la capăt. Am văzut ce înseamnă. Din zece ani, opt au fost de bătălie între președinte și Guvern și Parlament. Să o luăm de la capăt în decembrie mi se pare un uriaș ghinion, dar sunt absolut convins că prin votul oamenilor vom evita această situație”, a spus Ponta la România TV, potrivit Agerpres.

El a dat asigurări că dacă va deveni președintele României, nu va bloca legi ale Executivului care țin de programul de guvernare și nu va merge la ședințele de guvern.

Ponta a spus, de asemenea, că nu își dorește să se repete situațiile în care el a aflat din alte surse despre negocierile purtate de președintele țării la Bruxelles, cu Comisia Europeană, ci va avea grijă ca atribuțiile executive ale Guvernului să fie respectate.