Ponta susține că nu îl persecută pe Stoica prin verificarea contractelor juridice încheiate de stat

Publicat: 08 06. 2012, 23:09
Actualizat: 23 07. 2012, 18:07
Premierul Victor Ponta susține că nu îl "persecută" pe democrat-liberalul Valeriu Stoica prin verificarea contractelor încheiate de stat cu firmele de avocatură și afirmă că se aștepta ca acest demers să îi provoace supărare mai mult fostului consilier guvernamental Andreea Paul-Vass.

Premierul Victor Ponta susține că nu îl „persecută” pe democrat-liberalul Valeriu Stoica prin verificarea contractelor încheiate de stat cu firmele de avocatură și afirmă că se aștepta ca acest demers să îi provoace supărare mai mult fostului consilier guvernamental Andreea Paul-Vass.

„Nu îl persecut pe Valeriu Stoica, eu am cerut controale la toate casele de avocatură, dar el a sărit primul. Mă așteptam să se supere doamna Vass, văd că s-a supărat Stoica”, a spus Ponta, la Antena 3.

Șeful Corpului de control al premierului a cerut, marți, instituțiilor și companiilor de stat să raporteze contractele încheiate doar cu firma de avocați „Stoica și Asociații” și numai în perioada 2009-2012, pentru ca ulterior, după ce Valeriu Stoica (PDL) a acuzat discriminarea, să solicite date cu toți avocații.

Deși controlul a fost solicitat inițial doar pentru casa de avocatură „Stoica și Asociații”, Guvernul a transmis, vineri, un comunicat ca reacție la informațiile apărute în mass-media despre „o presupusă” investigație a Corpului de control al primului-ministru „împotriva unei anumite” case de avocatură, în care arată că premierul a cerut Corpului de Control să verifice „toate” contractele încheiate de instituțiile publice cu firmele de avocatură, fără să facă nicio referite la prima adresa transmisă de șeful Corpului de control al premierului.

Vineri dimineață, democrat-liberalul Valeriu Stoica a reclamat situația, arătând că acest demers, în care sunt verificate contractele încheiate de stat doar cu firma sa de avocatură, este unul discriminatoriu, deoarece nu vizează și contractele încheiate cu alte societăți de avocatură.

Premierul Ponta a declarat că valoarea contractelor de asistență juridică încheiate de instituțiile publice, societățile naționale și societățile comerciale cu capital majoritar de stat este de 160 de milioane de euro.