Ponta susține că SUA i-au retras viza lui Dragnea. „Cum sună asta? Știu acest lucru”

Publicat: 30 11. 2017, 11:13

„A fost un mesaj public pentru Liviu Dragnea. Mesajul SUA nu cerea un răspuns, era un mesaj pentru Dragnea. A fost o greșeală să vorbești în numele Parlamentului. Genul asta de rățoială am văzut-o la lideri latino – americani sau asiatici care se întorc, au în față o mie de suporteri, după care sună la ambasadă spun că au glumit. Tocmai ne făcusem niște aliați în ultimii ani. Ne strică Dragnea relația? Nu cred, dar cred că e ridicol să te rățoiești la americani după ce nu știi cum să ajungi acolo să faci o poză. Dragnea e cel care in ianuarie a dat bani să își facă poze cu Trump la restaurant. De când esti așa luptător anti-american? Așa ceva nu se face. Te laudă trei apaludaci, după care, un an doi, nu înțelegi ce se întâmplă. Dragnea poate merge mâine la Washington să se vadă cu cineva? Că știu că nu are viză. Cum sună asta? Știu acest lucru. Cum poți fi șeful unui partid la guvernare în Europa și să nu ai viză?!”, a declarat Ponta, la Digi24. 

Până la ora transmiterii acestei știri, Liviu Dragnea nu a avut o reacție privind această informație. 

Șeful PSD nu ar fi însă singurul care ar rămâne fără viză de SUA din cauza problemelor penale. Cu o politică restrictivă în acest sens, SUA au retras, în 2015, și viza lui Adrian Năstase. 

„Înainte ca acea condamnare să fie definitivă, am primit acea scrisoare de la consulul american. M-am mirat, vă spun foarte sincer, pentru că nu mi-am imaginat că această chestiune a pixurilor din campania electorală din România poate să fie o chestiune atât de importantă în Statele Unite, cu atât mai mult cu relația mea cu administrația americană în legătură cu conflictele din Irak de-a lungul anilor, colaborarea în legătură cu intrarea în NATO, și altele, consideram că sunt chestiuni destul de importante. Am învățat însă câteva lucruri și am scris într-o carte, care a fost menționată mai deveme, „Lumea, americanii și noi”, americanii și administrația americană nu au „foști prieteni”, ei au numai „actuali prieteni”. Ți-ai terminat mandatul, nu mai ești util, pa ! Deci, ăsta este mesajul care a apărut din acea scrisoare. Nu știu, se temeau americanii că voi merge și voi organiza acțiuni teroriste acolo”, declara Năstase la vremea respectivă.