Ponta: Voi urmări foarte atent cum sunt cheltuite milioane de euro la MȚR, totul a pornit de aici

Publicat: 23 12. 2013, 17:35
Actualizat: 31 07. 2014, 14:13
Premierul Ponta a declarat că va urmări cu foarte mare atenție modul în care vor fi cheltuite anul viitor milioane de euro de către Muzeul Țăranului Român, susținând că scandalul comasării a pornit de la aceste fonduri, iar directorul muzeului "are o problemă că vrea să cheltuie" banii respectivi.

Premierul Ponta a declarat că va urmări cu foarte mare atenție modul în care vor fi cheltuite anul viitor milioane de euro de către Muzeul Țăranului Român, susținând că scandalul comasării a pornit de la aceste fonduri, iar directorul muzeului „are o problemă că vrea să cheltuie” banii respectivi.

„Acel director de muzeu are o problemă că vrea să cheltuie 6 milioane de euro. E în regulă. Să-i cheltuie! Dacă îi cheltuie legal, nu-l deranjează nimeni. O să urmăresc cu foarte mare atenție modul în care – că totul de fapt e de la cele 6 milioane de euro care trebuie cheltuite anul viitor pentru MȚR – și o să urmăresc cu foarte mare atenție ca această miză financiară să fie corectă și transparentă”, a declarat Ponta.

Întrebat dacă Guvernul intenționează să comaseze Muzeul Țăranului Român cu Muzeul Satului, Ponta a susținut că „n-a vrut nimeni niciodată să comaseze niciun muzeu”.

El a explicat că, la momentul învestirii ministrului Culturii, Gigel Știrbu, a spus „comasați-le!” pentru a-i răspunde de fapt președintelui Traian Băsescu, care nu ar fi știut despre ce este vorba în acest caz.

„A fost un răspuns la domnul președinte Băsescu care chiar habar n-avea despre ce era vorba, i-am și spus a doua zi despre faptul că Muzeul Antipa care e cel mai de succes muzeu, fiind bine manageriat în acest moment, spre deosebire de altele, are nevoie la un moment dat de o extindere. Nu se poate extinde în piață și nici în clădirile private. Dacă s-a politizat această discuție, nu mai doresc să abordez subiectul”, a spus Ponta.