Ponta: Votul din 9 decembrie nu îl pot ignora nici Barroso, nici Băsescu

Publicat: 02 12. 2012, 12:06
Actualizat: 20 05. 2015, 19:22

Premierul Victor Ponta a declarat că semnalul dat de români la alegerile din 9 decembrie nu poate fi ignorat nici de președintele Traian Băsescu, nici de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Există un singur semnal pe care-l aștept și eu și pe care-l așteaptă sunt convins și domnul Băsescu. Acel semnal este dat duminica viitoare de către români la vot. Ceea ce decid ei este până la urmă cel mai important semnal pe care nu-l poate ignora nimeni: nici eu, nici domnul Băsescu, nici domnul Barroso, nici nimeni. Și în funcție de semnalul pe care românii îl dau duminica viitoare la fel vom acționa fiecare dintre noi, dacă vrem să avem o democrație, și eu vreau lucrul acesta”, a spus la Antena 3 Victor Ponta.

Primul-ministru a precizat că nu se poate trăi ca înainte de 1989 când „voința românilor nu conta în fața voinței unui singur om”.

„Haideți să ne gândim ce trebuie să facă Traian Băsescu și Victor Ponta și Crin Antonescu pentru România. Ce a făcut România pentru Traian Băsescu știm, l-a ales președinte. Ce a făcut pentru mine, știm, m-a adus prim-ministru. Pe 9 sau pe 10 decembrie nu trebuie să ne gândim ce trebuie să facem noi, ce trebuie să facă Traian Băsescu pentru România? Dacă gândim așa o să fie foarte simplu și nu o să avem nicio criză(…)Voința unui om trebuie să se supună voinței oamenilor”, a spus Victor Ponta.

El a precizat că nu a participat la recepția organizată de Administrația Prezidențială cu ocazia zile de 1 Decembrie, deoarece era plecat în teritoriu.

„După epitetele președintelui Băsescu era anormal să mergem să ciocnim pahare de șampanie”, a subliniat premierul.