Preda: Degeaba schimbăm administrativ țara dacă nu ne apucăm de treabă; lipsesc hărnicia și competența

Publicat: 16 06. 2013, 18:44
Actualizat: 03 02. 2019, 05:38

Vicepreședintele PDL Cezar Preda spune că regionalizarea nu va aduce niciun beneficiu și că este o „o reîmpărțire la nivel regional a funcțiilor în USL”, susținând că „degeaba se schimbă administrativ România dacă lipsesc hărnicia și competența”.

„În privința regionalizării, mesajul nostru cu care mergem la BPN este că această lege nu va aduce niciun beneficiu României. Ea este făcută pentru a crea o nouă structură. Nu se face și o nouă reorganizare administrativă la nivel de autorități locale și deci este o reîmpărțire la nivel regional a funcțiilor în USL. Nu avem cum să susținem o asemenea regionalizare și am văzut că, și la nivelul conducerii USL, chiar al copreședintelui Antonescu, există o necunoaștere a ceea ce ar înseamna efect al regionalizării”, a declarat Cezar Preda, duminică, într-o conferință de presă la Constanța.

El a spus că acesta este mesajul regiunii Sud-Est, de care este responsabil, aceasta fiind decizia luată în urma unei întâlniri a reprezentanților democrat-liberali din județele care compun această regiune și care a avut loc, sâmbătă, la Constanța.

Cezar Preda a mai afirmat că regionalizarea nu va aduce mai mulți bani europeni, în condițiile în care au lipsit și lipsesc competența și hărnicia.

„Nu credem că o regionalizare va aduce mai mulți bani europeni pentru că și acum au fost regiuni de dezvoltare, din regiunea de Sud-Est existentă singurul județ care a avut pol de creștere a fost Constanța. Ceea ce ne-au lipsit și ne lipsesc sunt hărnicia și competența, degeaba schimbăm noi administrativ România dacă nu ne apucăm de treabă”, a spus Preda, care este responsabil PDL pe regiunea Sud-Est.